Nieuws

Harderwijk voorkomt auto-inbraken

Harderwijk voorkomt auto-inbraken

Harderwijk begint een actie tegen de toegekomen autoinbraken in de stad. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van DNA-vloeistof. Hierdoor kunnen auto's of onderdelen worden herkend met scanapparatuur van de politie. En wordt het daardoor moeilijker om gestolen spullen door te verkopen.

Auto-kit nu in vier gemeenten ingezet

Auto-kit nu in vier gemeenten ingezet

In navolging van Sliedrecht zetten Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht voortaan ook volop in op het onzichtbaar merken van populaire auto's en onderdelen daarvan. De drie gemeenten gaan zogeheten dna-spray actief promoten onder hun inwoners. Sinds het spul in Sliedrecht werd geïntroduceerd is het aantal inbraken daar fors gedaald.

Afrap proef tegen autodiefstal in Sliedrecht

Afrap proef tegen autodiefstal in Sliedrecht

In Sliedrecht-Oost is de proef van start gegaan met chemische DNA-vloeistof in auto’s. Hiermee moet het aantal inbraken tegen worden gegaan. Sliedrecht is de eerste gemeente in Nederland die de DNA-spray op deze manier inzet.

Het goedje zorgt ervoor dat auto's of onderdelen kunnen worden herkend met scanapparatuur van de politie. Het wordt daardoor moeilijker om gestolen spullen door te verkopen.

Leo Koppelaar is één van de eerste bewoners in Sliedrecht-Oost die de DNA vloeistof in zijn auto heeft. "Ik heb twee keer een inbraak in mijn auto gehad. Toen was ik er wel klaar mee. Dus toen ik hoorde van dit experiment dacht ik, ik doe mee!"

SelectaDNA genomineerd voor Horses product van het jaar

SelectaDNA genomineerd voor Horses product van het jaar

Vanaf 24 november tot en met 31 december 2016 kunt u stemmen op uw favoriete hippische producten, diensten en opleidingen! In elke categorie kunt u eenmaal uw stem uitbrengen. Na de stemronde volgt in januari de jurybeoordeling. De stemmen en de jurybeoordeling tellen allebei mee in de einduitslag. In februari 2017 worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt.

Sliedrecht zet SDNA Autokit in tegen auto-inbraken

Sliedrecht zet SDNA Autokit in tegen auto-inbraken

De gemeente Sliedrecht gaat tijdens het Donkere Dagen Offensief (oktober tot maart) de strijd aan tegen auto-inbraken. Daarvoor wordt een speciale methode ingezet: chemisch DNA. Sliedrecht is de eerste gemeente in Nederland die dit middel inzet tegen de vele auto-inbraken. Auto's en auto-onderdelen die behandeld zijn met chemisch DNA, kunnen direct gekoppeld worden aan de rechtmatige eigenaar en worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.