Nieuws

Nieuws

Politie Roosendaal gaat relschoppers markeren met SelectaDNA-Spray om ze later op te pakken

23 December 2021

Relschoppers die niet direct aangehouden kunnen worden riskeren in Roosendaal te worden besproeid met SelectaDNA-Spray. Deze spray bevat een marker die oplicht onder UV-licht en en unieke code synthetische DNA. Hierdoor is het mogelijk een verdachte nog dagen later eenduidig te koppelen aan een plaats delict en dus te vervolgen.
Lees Artikel in BN de Stem hier.

DNA ingezet ter voorkoming van diefstal van Amersfoortse AED’s

3 February 2020

Zichtbare en onzichtbare (DNA) markeringen gaan AED’s tegen diefstal beschermen. Diefstal van AED’s in de publieke ruimte komt helaas nog steeds voor. Dit levert niet alleen aanzienlijke financiële schade op maar kan ook levens kosten. In geval van een hartstilstand is snelle beschikbaarheid van een AED van groot belang. Het is dan heel ernstig dat burgerhulpverleners een AED proberen op te halen die gestolen blijkt te zijn. Het Reanimatie Netwerk Amersfoort gaat daarom alle AED’s voorzien van forensische markeringen die deze apparaten voor dieven en helers risicovoller en daarom minder aantrekkelijk maken.

Lees verder >

Gemeente Dordrecht start Project Preventie Voertuigcriminaliteit

18 October 2019

SDNA-Auto-Kit voor eerste 100 deelnemende ondernemers (voor voorwaarden en bestelformulier klik hier).

Lees verder >

Gemeente Rotterdam start project met SDNA-Car-Kits

10 October 2018

Gemeente en Politie Rotterdam starten in de wijk Hillegersberg/Molenlaankwartier een initiatief om het aantal autodiefstallen en inbraken terug te dringen. De eerste 100 deelnemers kunnen een gratis kit aanvragen.

Gemeente West-Voorne start project tegen woninginbraken

9 October 2018

Westvoorne start proef met SelectaDNA HomeKits in het buitengebied van Rockanje. Doel is het aantal woninginbraken te verminderen. Inwoners van het proefgebied kunnen SDNA Kits tegen een sterk gereduceerd tarief aanschaffen.

Lees verder ›