Nieuws

Nieuws

Gemeente Rotterdam start project met SDNA-Car-Kits

10 October 2018

Gemeente en Politie Rotterdam starten in de wijk Hillegersberg/Molenlaankwartier een initiatief om het aantal autodiefstallen en inbraken terug te dringen. De eerste 100 deelnemers kunnen een gratis kit aanvragen.

Gemeente West-Voorne start project tegen woninginbraken

9 October 2018

Westvoorne start proef met SelectaDNA HomeKits in het buitengebied van Rockanje. Doel is het aantal woninginbraken te verminderen. Inwoners van het proefgebied kunnen SDNA Kits tegen een sterk gereduceerd tarief aanschaffen.

Lees verder ›

Gemeente Hoeksche Waard zet SDNA-Auto-Kits in.

1 October 2018

Gemeente Hoeksche Waard (Binnenmaas, Oud-Beijerland, Cromstrijen, Korendijk en Strijen) zet SDNA-Auto-Kits in tegen voertuigcriminaliteit. Inwoners kunnen de kitjes tegen een gereduceerde prijs aanschaffen.

Door het kenteken en een unieke SDNA-Code in de ruiten van een auto te etsen wordt deze voor autodieven onaantrekkelijk gemaakt. Hetzelfde geldt voor met SDNA gemarkeerde onderdelen zoals airbags. Soortgelijke projecten b.v. in Sliedrecht leidden tot een scherpe daling van het aantal autodiefstallen/inbraken.

Gemeente Hardinxveld-Giessendam verlengt actie met SDNA-Car-Kits

25 June 2018

Gemeente verlengt actie met speciale kit tegen auto-inbraak
Slachtoffers van auto-inbraak kunnen bij de gemeente een speciale DNA kit aanvragen om hun auto te beschermen tegen diefstal. "Inmiddels zijn de eerste ingekochte kits allemaal verkocht. We gaan deze succesvolle actie dus verlengen en nieuwe kits inkopen", aldus burgemeester Dirk Heijkoop. Inwoners van Hardinxveld-Giessendam kunnen nog steeds een kit aanschaffen met een flinke korting. Het DNA is zelf eenvoudig aan te brengen op de auto. Met korting betalen inwoners slechts € 15,-. Het resterende bedrag wordt door de gemeente betaald. Dirk Heijkoop: "Met deze actie zetten we in op een verlaging van het aantal auto-inbraken". Bestellen kan via het e-mailadres s.ruigrok@hardinxveld-giessendam.nl.

Voor een filmpje over hoe de auto kit werkt: klik hier

Stad Antwerpen start pilot-project met SelectaDNA

4 June 2018

In de strijd tegen woninginbraken stelt de Stad Antwerpen aan inwoners van de Borgerhoutse Tuinwijk sinds mei 2018 SelectaDNA HomeKits ter beschikking. Het gaat om een proefproject, dat bij succes naar andere wijken kan worden uitgebreid. Burgemeester Bart de Wever heeft tot het initiatief besloten o.a. op basis van eerdere goede resultaten in Dendermonde. In het kader van het proefproject worden de HomeKits gratis aan beangstellende burgers uit de wijk uitgereikt. Een eerste bijeenkomst kon rekenen op ruime belangstellen. In mei en juni volgen nog een aantal bijeenkomsten. De Politie Antwerpen is uitgerust met speciale UV-Lampen en USB-Microscopen om de met het blote oog bijna onzichtbare markeringen te kunnen detecteren en uitlezen. Dit vergroot het risico voor dieven en helers die met gestolen voorwerpen betrapt worden en kan leiden tot terugbezorgen van gestolen goederen aan de rechtmatige eigenaar. De Gazet van Antwerpen berichtte over het project.