Nieuws

Nieuws

Stad Antwerpen start pilot-project met SelectaDNA

4 June 2018

In de strijd tegen woninginbraken stelt de Stad Antwerpen aan inwoners van de Borgerhoutse Tuinwijk sinds mei 2018 SelectaDNA HomeKits ter beschikking. Het gaat om een proefproject, dat bij succes naar andere wijken kan worden uitgebreid. Burgemeester Bart de Wever heeft tot het initiatief besloten o.a. op basis van eerdere goede resultaten in Dendermonde. In het kader van het proefproject worden de HomeKits gratis aan beangstellende burgers uit de wijk uitgereikt. Een eerste bijeenkomst kon rekenen op ruime belangstellen. In mei en juni volgen nog een aantal bijeenkomsten. De Politie Antwerpen is uitgerust met speciale UV-Lampen en USB-Microscopen om de met het blote oog bijna onzichtbare markeringen te kunnen detecteren en uitlezen. Dit vergroot het risico voor dieven en helers die met gestolen voorwerpen betrapt worden en kan leiden tot terugbezorgen van gestolen goederen aan de rechtmatige eigenaar. De Gazet van Antwerpen berichtte over het project.

Inwoners Rucphen krijgen ook korting op DNA-markering

29 November 2017

Rucphen volgt daarmee het voorbeeld van Roosendaal en heeft samen met de buurgemeente spraysets aangeschaft die bij de VVV in Roosendaal verkrijgbaar zijn.

Lees verder

Politie Roosendaal legt uit

7 November 2017

De VVV in Roosendaal verkoopt vanaf dinsdag een dna-set. In het pakketje zit een vloeistof die je op je kostbare spullen kunt smeren zoals bijvoorbeeld je tv, sieraden, laptop of mobiele telefoon. Als ze dan gestolen worden, kan de politie jou via de markering als eigenaar achterhalen. Klik op lees verder voor het filmpje

Inwoners Roosendaal kunnen DNA-markering met korting kopen

6 November 2017

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal komt met een opmerkelijke maatregel om woninginbraken tegen te gaan. Bewoners krijgen de mogelijkheid om DNA-vloeistof te kopen, waarmee ze hun spullen kunnen beveiligen. De DNA-setjes zijn tegen een gereduceerd tarief te koop bij de VVV Roosendaal.

Lees verder ›

Enorme daling auto-inbraken in Sliedrecht

28 October 2017

In de eerste zeven maanden van dit jaar werd in Sliedrecht slechts bij 13 auto's ingebroken. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 69 auto-inbraken. Dat zorgt voor een daling van liefst 81 procent.

De gemeente verklaart deze daling door de proef met inzet van chemisch DNA.