Nieuws

Nieuws

Inwoners Rucphen krijgen ook korting op DNA-markering

29 November 2017

Rucphen volgt daarmee het voorbeeld van Roosendaal en heeft samen met de buurgemeente spraysets aangeschaft die bij de VVV in Roosendaal verkrijgbaar zijn.

Lees verder

Politie Roosendaal legt uit

7 November 2017

De VVV in Roosendaal verkoopt vanaf dinsdag een dna-set. In het pakketje zit een vloeistof die je op je kostbare spullen kunt smeren zoals bijvoorbeeld je tv, sieraden, laptop of mobiele telefoon. Als ze dan gestolen worden, kan de politie jou via de markering als eigenaar achterhalen. Klik op lees verder voor het filmpje

Inwoners Roosendaal kunnen DNA-markering met korting kopen

6 November 2017

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal komt met een opmerkelijke maatregel om woninginbraken tegen te gaan. Bewoners krijgen de mogelijkheid om DNA-vloeistof te kopen, waarmee ze hun spullen kunnen beveiligen. De DNA-setjes zijn tegen een gereduceerd tarief te koop bij de VVV Roosendaal.

Lees verder ›

Enorme daling auto-inbraken in Sliedrecht

28 October 2017

In de eerste zeven maanden van dit jaar werd in Sliedrecht slechts bij 13 auto's ingebroken. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 69 auto-inbraken. Dat zorgt voor een daling van liefst 81 procent.

De gemeente verklaart deze daling door de proef met inzet van chemisch DNA.

Beveiliging met DNA-spray blijkt een enorm succes

31 May 2017

Uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat het inzetten van DNA-spray erg effectief is. Tijdens de pilotperiode van de DNA-spray in Amsterdam Zuid daalde het aantal overvallen met maar liefst 60 procent, terwijl dit in de rest van Amsterdam juist steeg.