Nieuws

Nieuws

Inwoners Roosendaal kunnen DNA-markering met korting kopen

6 November 2017

ROOSENDAAL – De gemeente Roosendaal komt met een opmerkelijke maatregel om woninginbraken tegen te gaan. Bewoners krijgen de mogelijkheid om DNA-vloeistof te kopen, waarmee ze hun spullen kunnen beveiligen. De DNA-setjes zijn tegen een gereduceerd tarief te koop bij de VVV Roosendaal.

Lees verder ›

Enorme daling auto-inbraken in Sliedrecht

28 October 2017

In de eerste zeven maanden van dit jaar werd in Sliedrecht slechts bij 13 auto's ingebroken. In dezelfde periode vorig jaar ging het nog om 69 auto-inbraken. Dat zorgt voor een daling van liefst 81 procent.

De gemeente verklaart deze daling door de proef met inzet van chemisch DNA.

Beveiliging met DNA-spray blijkt een enorm succes

31 May 2017

Uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat het inzetten van DNA-spray erg effectief is. Tijdens de pilotperiode van de DNA-spray in Amsterdam Zuid daalde het aantal overvallen met maar liefst 60 procent, terwijl dit in de rest van Amsterdam juist steeg.

Stichting Bloemencorso Zundert markeert gereedschap

3 May 2017

Om een eind te maken aan de vele inbraken in de corsotenten van Zundert, gaan de buurtschappen en de Stichting Bloemencorso Zundert al het gereedschap in alle tenten behandelen met DNA-spray. Op die manier krijgen alle hamers en tangen een unieke en onzichtbare DNA-code die diefstal moet tegengaan.

Harderwijk voorkomt auto-inbraken

20 April 2017

Harderwijk begint een actie tegen de toegekomen autoinbraken in de stad. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van DNA-vloeistof. Hierdoor kunnen auto's of onderdelen worden herkend met scanapparatuur van de politie. En wordt het daardoor moeilijker om gestolen spullen door te verkopen.

Lees verder ›