Nieuws

Nieuws

Beveiliging met DNA-spray blijkt een enorm succes

31 May 2017

Uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam blijkt dat het inzetten van DNA-spray erg effectief is. Tijdens de pilotperiode van de DNA-spray in Amsterdam Zuid daalde het aantal overvallen met maar liefst 60 procent, terwijl dit in de rest van Amsterdam juist steeg.

Stichting Bloemencorso Zundert markeert gereedschap

3 May 2017

Om een eind te maken aan de vele inbraken in de corsotenten van Zundert, gaan de buurtschappen en de Stichting Bloemencorso Zundert al het gereedschap in alle tenten behandelen met DNA-spray. Op die manier krijgen alle hamers en tangen een unieke en onzichtbare DNA-code die diefstal moet tegengaan.

Harderwijk voorkomt auto-inbraken

20 April 2017

Harderwijk begint een actie tegen de toegekomen autoinbraken in de stad. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van DNA-vloeistof. Hierdoor kunnen auto's of onderdelen worden herkend met scanapparatuur van de politie. En wordt het daardoor moeilijker om gestolen spullen door te verkopen.

Lees verder ›

Auto-kit nu in vier gemeenten ingezet

28 March 2017

In navolging van Sliedrecht zetten Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht voortaan ook volop in op het onzichtbaar merken van populaire auto's en onderdelen daarvan. De drie gemeenten gaan zogeheten dna-spray actief promoten onder hun inwoners. Sinds het spul in Sliedrecht werd geïntroduceerd is het aantal inbraken daar fors gedaald.

Afrap proef tegen autodiefstal in Sliedrecht

30 November 2016

In Sliedrecht-Oost is de proef van start gegaan met chemische DNA-vloeistof in auto’s. Hiermee moet het aantal inbraken tegen worden gegaan. Sliedrecht is de eerste gemeente in Nederland die de DNA-spray op deze manier inzet.

Het goedje zorgt ervoor dat auto's of onderdelen kunnen worden herkend met scanapparatuur van de politie. Het wordt daardoor moeilijker om gestolen spullen door te verkopen.

Leo Koppelaar is één van de eerste bewoners in Sliedrecht-Oost die de DNA vloeistof in zijn auto heeft. "Ik heb twee keer een inbraak in mijn auto gehad. Toen was ik er wel klaar mee. Dus toen ik hoorde van dit experiment dacht ik, ik doe mee!"

Lees verder ›