Nieuws

Nieuws

Auto-kit nu in vier gemeenten ingezet

28 March 2017

In navolging van Sliedrecht zetten Hardinxveld-Giessendam, Hendrik-Ido-Ambacht en Zwijndrecht voortaan ook volop in op het onzichtbaar merken van populaire auto's en onderdelen daarvan. De drie gemeenten gaan zogeheten dna-spray actief promoten onder hun inwoners. Sinds het spul in Sliedrecht werd geïntroduceerd is het aantal inbraken daar fors gedaald.

Afrap proef tegen autodiefstal in Sliedrecht

30 November 2016

In Sliedrecht-Oost is de proef van start gegaan met chemische DNA-vloeistof in auto’s. Hiermee moet het aantal inbraken tegen worden gegaan. Sliedrecht is de eerste gemeente in Nederland die de DNA-spray op deze manier inzet.

Het goedje zorgt ervoor dat auto's of onderdelen kunnen worden herkend met scanapparatuur van de politie. Het wordt daardoor moeilijker om gestolen spullen door te verkopen.

Leo Koppelaar is één van de eerste bewoners in Sliedrecht-Oost die de DNA vloeistof in zijn auto heeft. "Ik heb twee keer een inbraak in mijn auto gehad. Toen was ik er wel klaar mee. Dus toen ik hoorde van dit experiment dacht ik, ik doe mee!"

Lees verder ›

SelectaDNA genomineerd voor Horses product van het jaar

24 November 2016

Vanaf 24 november tot en met 31 december 2016 kunt u stemmen op uw favoriete hippische producten, diensten en opleidingen! In elke categorie kunt u eenmaal uw stem uitbrengen. Na de stemronde volgt in januari de jurybeoordeling. De stemmen en de jurybeoordeling tellen allebei mee in de einduitslag. In februari 2017 worden de uiteindelijke winnaars bekendgemaakt.

Sliedrecht zet SDNA Autokit in tegen auto-inbraken

11 October 2016

De gemeente Sliedrecht gaat tijdens het Donkere Dagen Offensief (oktober tot maart) de strijd aan tegen auto-inbraken. Daarvoor wordt een speciale methode ingezet: chemisch DNA. Sliedrecht is de eerste gemeente in Nederland die dit middel inzet tegen de vele auto-inbraken. Auto's en auto-onderdelen die behandeld zijn met chemisch DNA, kunnen direct gekoppeld worden aan de rechtmatige eigenaar en worden daarmee onaantrekkelijk om te stelen en door te verkopen.

SDNA onderdeel van SVOW veiligheidsprogramma

28 December 2015

De Stichting SVOW streeft naar een veilige leefomgeving voor ouderen en zorgbehoevenden en wil het gevoel van gekrenkt vertrouwen bij hen helpen herstellen.

Uit onderzoeken blijkt dat in 2014 minimaal 30.000 ouderen slachtoffer zijn geworden van financiële malversaties en diefstal van waardevolle bezittingen, met een schadepost van tientallen miljoenen euro’s. Bijna altijd gebeurt dit vanuit hun directe vertrouwensomgeving. Familie, vrienden of zorgverleners die zichzelf verrijken aan de bezittingen en het geld van degene wiens zorg aan hen is toevertrouwd.

Het beleid van de overheid is erop gericht dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Tegelijkertijd neemt de vergrijzing in Nederland toe. Het is daarom te verwachten dat deze cijfers alleen maar toenemen.

Daar gaat de Stichting SVOW wat aan doen door een pakket aan preventieve diensten te ontwikkelen, deze aan de doelgroep te (laten) verstrekken en bij eventuele misstanden de doelgroep te ondersteunen bij het doorbreken en het stoppen hiervan. Tevens zullen wij helpen bij het herstellen van het gekrenkte vertrouwen van deze groep.

Een van de maatregelen die de ouderen kunnen treffen is het markeren van hun eigendommen met DNA-markering.