SDNA Auto-kit

SDNA Auto-kit

Diefstal- en inbraakpreventie voor uw auto! Markeer verschillende onderdelen en accessoires met een unieke SDNA-code en ets deze samen met uw kenteken in de ruiten van uw auto.

      

Elke 2 minuten breekt een dief een auto open. Per jaar worden ca. 15.000 auto’s gestolen. Behalve de directe schade door eigen risico veroorzaakt een auto-inbraak of diefstal veel irritatie en ongemak. Met een SDNA Auto-kit maakt u uw auto voor inbrekers en dieven minder attractief!

Hoe werkt het?

Met de SDNA Auto-kit ontvangt u 4 sjablonen waarin met een laser het kenteken van uw auto en direct daaronder een unieke SDNA-code zijn  geperforeerd. Met behulp van de sjablonen worden kenteken en SDNA-code chemisch in de ruiten van uw auto geëtst.

Behalve de ets-slablonen bevat iedere kit een flesje SDNA-Microdust® waarmee onderdelen en accessoires kunnen worden gemarkeerd. Deze markeringsvloeistof licht op onder UV-licht en bevat een groot aantal zogenaamde Microdots waarop de unieke SDNA-code die ook in ruit wordt geëtst, microscopisch klein is afgedrukt.

De SDNA-code wordt gekoppeld aan uw contactgegevens en het kenteken van uw auto opgeslagen in een database waartoe de politie 7/24 toegang heeft. Bij verkoop van de auto kunt de SDNA-code eenvoudig zelf aan de nieuwe eigenaar overdragen.

Waarom voorkomt de markering inbraak en diefstal?

Bij diefstal wordt een auto in ieder geval direct van een ander kenteken voorzien. Omdat het oorspronkelijke kenteken in de ruiten is geëtst betekent dit, dat de voor- en achterruiten en twee zijruiten zullen moeten worden vervangen. Voor de criminelen betekent dit extra moeite en kosten die ze liever vermijden.

Gemarkeerde onderdelen en accessoires leveren voor dieven en helers ook extra risico op omdat aan de hand van de aangetroffen code de politie een spoor heeft naar de herkomst van gevonden onderdelen.

Autodiefstal en inbraak is overwegend een vorm van georganiseerde criminaliteit. Auto’s en onderdelen zoals airbags en navigatiesystemen worden meestal op bestelling gestolen. Niet gemarkeerde auto’s zijn voor deze criminelen minder risicovol en economisch aantrekkelijker.

De toepassing van SDNA-markering wordt door middel van  meegeleverde stickers die op de ruiten en onderdelen kunnen worden aangebracht duidelijk zichtbaar gemaakt. Het doel van de strategie is preventie.

Ook voor caravans en campers

SDNA Auto-kits kunnen ook voor caravans en campers worden toegepast. Als u meer voorwerpen en bijvoorbeeld fietsen wilt markeren adviseren wij u een combinatie met een SDNA Homekit en/of Bike-kit.

Kan ik mijn  auto zelf markeren?

Met de kit ontvangt u een duidelijke gebruiksaanwijzing. Voordat u aan de slag gaat kunt u het etsen in alle rust uitproberen. De Kit bevat hiervoor een testsjabloon en glasplaatje. Het markeren van onderdelen en accessoires met SDNA-Microdust is eenvoudig. Voor moeilijker te bereiken onderdelen zoals airbags kunt u eventueel uw dealer om hulp vragen.

De database

De unieke SDNA-code staat onze database geregistreerd. Hier kunt u online of via een registratieformulier, dat u ons toestuurt, uw contactgegevens aan de aan u geleverde code koppelen. Alleen u als eigenaar en de politie hebben toegang tot deze gegevens. Bij verkoop van uw auto kunt u de code overdragen aan de nieuwe eigenaar. Registratie en toegang tot de database zijn voor 5 jaar in de prijs van de kit inbegrepen, Na 5 jaar ontvangt u een uitnodiging de registratie te verlengen. De kosten  voor deze – niet verplichte – verlenging bedragen € 17,50 voor 3 jaar of € 27,50 voor 5 jaar.

Wat kost de SDNA-Auto-Kit en waar kan ik hem kopen?

Een kit voor 1 auto kost in onze webshop € 69,50 excl. verzendkosten. Een kit voor 2 auto’s met twee unieke codes kost € 112,50. U kunt deze kit ook delen met familie, vrienden of buren en op twee namen registreren.

Wij komen graag in contact met dealers en garagebedrijven die SDNA Auto-markering als service aan hun klanten willen aanbieden. Hiervoor leveren wij speciale bulk-kits.

Geld-terug-garantie

Als uw auto ondanks SDNA-markering toch wordt gestolen of wordt ingebroken vergoeden wij 100% van de door u betaalde aanschafprijs van de Kit. Voorwaarden zijn een geldige database registratie, de waarschuwingsstickers zijn aangebracht op de auto en een kopie van de aangifte.