SDNA-ID

SDNA-ID / Trace

Onzichtbare, hightech marker voor het bestrijden van vervalsing, garantie-en omruilfraude en het controleren van goederenstromen.

SDNA-ID is een eenvoudig aan te brengen onzichtbare marker waarmee u zich in veel gevallen afdoende kunt beschermen tegen garantiefraude, ruil of retournering van vervalste producten en soortgelijke vormen van fraude en bedrog.

De technologie die wij in SDNA-ID toepassen is afgeleid van de systemen die gebruikt worden om waardepapieren, identiteitsbewijzen, bankbiljetten etc. tegen vervalsing te beschermen. De strijd tegen dit soort – meestal georganiseerde – criminaliteit vraagt om voortdurende innovatie. De bescherming die vandaag werkt is morgen achterhaald. Deze voortdurende strijd en verfijning van de toegepaste technieken die daardoor steeds duurder worden, maakt deze bescherming voor u als individuele onderneming vrijwel onbereikbaar of onbetaalbaar.

Met SDNA-ID kunt u zich uitstekend verdedigen tegen veel vormen van vaak zeer schadelijke criminaliteit. Alleen u weet hoe en waar u de met het blote oog of UV-lampen niet waarneembare markering heeft aangebracht. Zodra daar aanleiding voor is kunt u binnen enkele seconden met de SDNA-ID Reader vaststellen of deze markering op een product aanwezig is.

De belangrijkste voordelen van SDNA-ID zijn:

  • De markering is op verschillende manieren makkelijk en snel aan te brengen.
  • De markering kan met het blote oog en zelfs met UV-licht niet worden gezien.
  • Het scannen op aanwezigheid van de markering is zeer eenvoudig.
  • SDNA-ID kan desgewenst eenvoudig met unieke markers zoals SelectaDNA of SDNA Microdust of UV-detectie worden gecombineerd.
  • De kosten per markering zijn zeer laag. Een speldeknop is voldoende voor positieve indicatie.
  • SDNA-ID is zeer robuust. Ongevoelig voor weersinvloeden en vocht en bestand tegen zeer hoge temperaturen.

SDNA-ID is leverbaar in verschillende samenstellingen:

  • Transparant opdrogende kleefstof.
  • Spray, voor het geheel onzichtbaar markeren van b.v. papier (bankbiljetten) kleding, tapijten etc. (de marker dringt makkelijk in poreuze oppervlaktes en is dan zeer moeilijk te verwijderen.)
  • Gel. Hecht bij aanraking aan handen en kleding.
  • Poeder om toe te voegen aan vrijwel iedere substantie: inkt, toner, verf, lijm etc.

Het product is leverbaar in kleinverpakking voor de individuele winkelier tot bulk voor industriële toepassingen en alles daar tussen in. Afhankelijk van de toepassing en gewenst beveiligingsniveau kan SDNA-ID ook worden gecombineerd met de unieke coderingsmogelijkheden van SelectaDNA® en Microdust®.

Wilt u meer informatie over SDNA-ID of heeft u na het lezen van het bovenstaande nog vragen? Neem dan contact met ons op.