Hoe werkt Microdust®?

Microdust is een lijmachtige vloeistof waarmee u uw eigendommen tegen diefstal beschermt door ze van een transparante, unieke markering te voorzien. De basis van het product is een vrijwel niet te verwijderen lak die transparant opdroogt wanneer u hem op uw bezittingen aanbrengt. Microdust wordt geleverd in een verpakking waarmee u kunt spuiten en smeren.

Om de markering voor de politie zichtbaar te maken is aan de markeringsvloeistof een bestanddeel toegevoegd dat onder uv-licht helder oplicht. Deze stof is gemaakt van anorganisch materiaal en hierdoor is de markering zeer bestendig tegen zonlicht. Dit maakt Microdust bijzonder geschrikt voor outdoor-toepassingen.

Microdeeltjes

Elke verpakking Microdust is voorzien van duizenden microdeeltjes. Deze metalen deeltjes zijn voorzien van een unieke code die in de deeltjes is gelaserd. De code wordt in een beveiligde database opgeslagen en is met behulp van een microscoop (vergroting 100x) goed te zien. Wanneer de politie op goederen de Microdust-markering aantreft kan zij op basis van de gegevens in de database eenvoudig de rechtmatige eigenaar van een product achterhalen.

De microdeeltjes zijn bestendig tegen zeer hoge temperaturen. Hierdoor is de unieke code eventueel ook nog na bewerking van metalen terug te vinden.

Niet te vervalsen

Om vervalsing tegen te gaan is alle Microdust-vloeistof voorzien van een extra beveiliging. Met behulp van keramische deeltjes is een extra unieke codering aan de industriële lak toegevoegd. Deze deeltjes zijn met het blote oog niet te zien maar de echtheid ervan kan met een digitale reader geverifieerd worden. In combinatie met de unieke microdeeltjes levert ook dit een unieke en niet te vervalsen markering op

Registreren

Alle Microdust producten zijn voorzien van unieke microdeeltjes. Deze code slaat u op in een beveiligde database waartoe alleen u als gebruiker en de politie toegang hebben.

Het is belangrijk dat u uw gegevens zorgvuldig invult omdat ze door de politie gebruikt worden om eventueel gestolen goederen aan u terug te bezorgen. Registratie in de SDNA-database is bij de prijs van Microdust inbegrepen. De registratie is 5 jaar geldig. Na deze periode betaalt u een klein bedrag per jaar om geregistreerd te blijven.

Deze registratie is niet verplicht. Wanneer u de registratie niet verlengt, heeft u geen toegang meer tot de database (u kunt vanaf dat moment geen wijzigingen meer doorgeven). De oorspronkelijke gegevens blijven behouden voor de opsporing door de politie.

Preventie

Microdust heeft, evenals SelectaDNA, een sterke preventieve werking. Doordat daders gewezen worden op de toepassing van het product zijn zij zich zeer bewust van het risico dat ze lopen. Zij kunnen gedurende een langere periode gekoppeld worden aan een delict.

U kunt bij elke spuitbus Microdust diverse stickers en/of borden bestellen zodat u daders kunt wijzen op de toepassing van het product. Daarnaast zijn er kunststof markeringstags verkrijgbaar waarmee u gemakkelijk hekwerken en steigermateriaal kunt labelen. De kunststof tags zijn ook zeer geschikt om producten tijdelijk te voorzien van een waarschuwing.

Verkrijgbaarheid

  • Microdust35, geschikt voor voor ca. 125 spray-markeringen of 200 met de hand aangebrachte markeringen
  • Microdust50, geschikt voor ca. 200 spray-markeringen of 325 met de hand aangebrachte markeringen
  • Microdust250, geschikt voor ca. 1000 spraymarkeringen maar kan ook eenvoudig met de hand worden aangebracht

Neem voor meer informatie direct contact met ons op.

De chemische code in de lak, op basis van Nanoparticles, is ook na verbranden nog uit te lezen.